Nu...

...äntligen har jag tid att sätta mig ner o skriva några rader, ber om ursäkt för den MYCKET dåliga uppdateringen som var under förra veckan. Hoppas ni inte tappat lusten :-) Hoppas att jag får skylla på att jag var ensam hemma med Vile i nästan 6 dagar och då hinner man inte riktigt med de här.....

För er som inte har barn så kan jag ju försöka förklara lite kortfattat att det kan vara jätte ansträngande att vara själv i flera dagar med ett litet barn. Man har lixom jour 24 timmar om dygnet. Och även om Vile i mitt fall är ett jätte snällt o fint barn så är man helt mentalt SLUT när det gått typ två dagar. Nu låter det som om jag hade värsta "skitdagarna" här hemma förra veckan - Inte alls, när man ser tillbaka på det egentligen.
Vi fick mycket gjort, städade garderoben från sommarkläder o skor. Och in med höstkollektionen, vilket visade sig vara minde o tråkigare än vad jag kunde minnas. Måste berott på att jag var "halvfet" förra hösten o vintern så det kändes mindre meningsfullt o handla kläder då. Så vi fick bege oss till stan o shoppa lite nytt till stackars mamma Kickan, lite nya tröjor o en ullklänning i vanlig höstordning. Så nu känns det lite kul o öppna garderobsdörren igen!

Modet i år tenderar ju att gå lite åt 80-talets glada disco stil, vilket jag Älskar!!! Paljetter o glitter är det bästa jag vet,kolla in denna underbara tröja!!!

  


Ondsagskvällen kollade jag på efterlyst och jag blev i vanlig ordning superrädd, fattar inte varför jag ska kolla på det eländiga programmet.

I torsdags var vi på utekalas, i partytält. Det var attans kallt, antagligen för att jag hade alldeles för lite kläder på mig, hmm....Men i vilket fall som helst så firade vi Reneé och att hon blev ett år äldre. Hon bjöd på en mycket fin smörgåstårta och stora fina muffins med lakris stössel på. Vi tackade för oss ganska tidigt och åkte hem o la oss i soffan under en varm filt, kollade på Lyxfällan,jag bara älskar detta program!! Vilka idioter det finns,fattiga som kyrkråttor är dom redan från början o så tar de alla slags lån de bara kan komma över o så sitter de med typ en halv miljon o sms-lån o liknande. HUU!!!
Detta paret hade ett helruttet hus, en 3-åring och ett barn till på väg, inte pengar så de kunde köpa mat, så de fick pengar av hans mamma, som de handlade annat för än just mat. Pappan i huset hade en sk. 4-hjuling o då tyckte de även att 3-åringen skulle ha en sån, Hmm, vad är viktigast 2 stycken 4-hjulingar eller mat på bordet o ett icke fuktskadat hem??? För dom var valet inte så självklart som för oss flesta andra!

Fredagen spenderade vi mestadels på stan, först lunch med Lena, vilket alltid är lika trevligt o roligt. I henns liv är det aldrig lugnt. Men har man två kids så är det full rulle, med skola, kärleksproblem,läxläsning,nattning,träning, heltidsjobb o så allt annat ni vet. Därefter hade vi dejt med kusin vitamin o henns två ögonstenar,Luddisen o Mollan, tog några vändor i butikerna i jakten på den rätta partblåsan inför morgondagens galej = Del ll av utekalas hos Reneé. Svårt o ha rätt komination av kläder då man första ska vara ute en hel kväll utan frysa ihjäl först o sen ta taxi till stan o gå ut o dansa. Men jag tror vi till slut fann den rätta vägen!
Vid detta laget är Vile rätt trött på att hänga i vagnen så vi beger oss hem, leker lite o käkar flygande Kalle på burk, jättegott tycker Vile :-) (Flygande Kalle är en variant med skinka o inga jordnötter som i flygande jakob.)

Kära bror som för dagen var ensam hemma kom på sen middag, vi drack några bira o kollade på TV, det är sällan man träffar varann helt själva nu för tiden, så det var riktigt kul. Jag är väldigt glad för min lillebror. Och vi står varann nära trots att det är 8 år mellan oss.


I lördags bytte jag sovrumsgardinerna, hängde upp samma som vi hade förra året. Vi är båda mycket förtjusta i dom,så jag tror Peppe blir glad när han komemr hem o ser att jag höstat till det i sovrummet- hösten är ju för övrigt rätt mysig, man tänder ljus, stannar inne, dricker mustiga röda viner, varvar ner efter en hektisk sommar. Tror det är tur för oss svenskar att det finns en höst.

På sen eftermiddagen åkte vi ut till mamma o pappa, pappa ska ju passa Vile ikväll, mamma jobbar till 21 och jag ska på fest redan vid 19. Min pappa är lite som han är, skulle man kunna säga, han kan tjata, kom ut så jag får träffa Vile, sen när vi kommer då ska han bara tvätta lastbilen först o sen ska han bara elda i pannan o sen ska han bara.... Vilket gör mig lite nervös när det kommer till passning av Vile, det krävs ju ständigt ett vakande öga. Speciellt eftersom att han är så rörlig nu. Lillmys hann som tur var somna för natten innan det var dax för mig att åka på galej. 

Hos Reneé var partyt i full gång, trevliga människor o god mat o dricka! Kvällens meny var potatis & purjolökssoppa, med hembakat bröd, och ljummen äppelkaka med vaniljsås, kaffe o avec. Vid 1-snåret drog vi oss innåt stan,Nivå måste ju spanas in. De hade ju "nypremiär" igår efter en rejäl renovering av stekhuset. Vilket lyft! Mycket bra jobbat. Några av oss drog till statt för att svänga våra lurviga några av oss drog till Michels kebab o sen taxi hem, jag valde det senare alternativet. För som vuxna,mogna brukar säga: Det är ju en dag imorgon också. Och jag är ju som sagt fortfarande själv med mysen.

Lördagens kloka val visade sig vara klockrent! Vile vaknade vid 06.07, MAT!!! Som tur var så somade han om ganska fort, till 9 tiden. Frukost sen ut en runda, träffade på farmor i henns trädgård, farmor är drygt 90 år och hon bor i sitt stora hus med den ännu större trädgården,dagens syssla var att plocka fallfrukt så vi hjälpte till med det. Trädgårdsarbete kan vara kul om man hjälps åt, bådar gott för framtiden! 
Frammåt eftermiddagen kom lillebror med sambo, de hade varit på skördefest på Öland, de hade jätte fina pumpor med sig hem! Så nu får jag jaga fatt i några jag med.

Vi packade ihop oss o så småningom hem till stan, om några timmar kommer pappi *jiiipiiii*
Tog de lugnt, jag var verkligen helt slut, när daling ringer o säger att flyget är försenat vilket innebär att han istället för att komma hem halv 6 kommer halv 8. Ville typ lägga mig och dööö!!!!!!!!!!!!!!
På nått vis så gick ändå timmarna, och Vile han gå o lägga sig, jag med. Vet att jag sa hej, välkommen hem till darling, men mer än så var det inte. Kul mottgande av sin familj, eller hur?

Men jag kunde helt enkelt inte hjälpa det, jag var såå trött. Och vi tog igen det igår kväll, så jag tror jag ligger på + igen :-)


Idag har vi varit på gympa på friskis & svettis,förra veckan var vi inte 100% kurranta så då var vi inte där.
Vi ska strax bege oss ut i det härliga höstvädret!

Sköt om er kamrater





Hemma själva

Imorse så var dagen kommen då darling äntligen skulle få åka på sin efterlängtade äventyrsresa!
Han har packat o härjat i 2 dagar, gummistövlar, underställ, köpt värmeskosulor,plockat fram dunjackan,sovsäck mm.

Tror att han varit riktigt spänd över vad han ska få vara med om... Palle  var redo när vi hämtade upp honom i morse i alla fall. Med hatt & allt. Hoppas att Fiskelyckan infinner sig för de 3 herrarna. De har ju en erfaren norrlänning i täten.

I och med avlämningen på Kallinge imorse så har jag o Vile nästan 5 dagar att spendera utan Pepps.
Tror att vi ska åka till mamma o pappa en del, kanske en sleepover, så får man maten serverad. Det är alltid nice!
Sen är det 2 kalas, den där Reneé hon ska fira sig 2 gånger! Vi får se vad vi tar oss för...

Igår flyttade jag om lite här hemma, det blev verkligen till det bättre. Ryamaottorna fick byta plats med varann, en stol fick flytta in i sovrummet,sommarljuslycktorna fick hoppa in i skåpet,gardinbyte,fram med nyinköpta vinterkuddar till soffan o lite nya fräscha blommor i fönstrena. Funderar om jag ska bygga egna ramar till mina nya tygtavlor idag??

Nu är det lunchdags för Kickan Karlsson


Over and Out

Kuddarna handlade vi på Cervera i Malmö


Lördag, Helt underbart väder - Kan det bli bättre?

Idag tog hela familjen Karlsson - Johannesson sovmorgon, skönt när alla är med på det, samtidigt.
När vi så sakteliga väl drog igång dagen så gick till stan, tog en fika med lite goda vänner.
Det har lixom blivit lite av en tradition, vädret gjorde ju inte det hela tråkigare, vilket väder. Helt Lovely :-)
Sitta & surpla en kaffe med solen i ansiktet i slutet av september det är kvalité för mig!

Därefter en sväng på torget, tyvärr tyckte jag att liljorna var lite trissta så det blev inget med det.
Då får man helt enkelt ta till nått som i stort sett aldrig sviker, HM. Slog till på ett par träningsbyxor, ett par svarta snygg jeans o en helt underbar liten fuskpälsväst!!!
Så fort jag krängt på mig outfitten så läggs bild upp!

I eftermiddag har vi faktiskt varit på stranden, köpte med oss sushi och satt o njöt av det glittrande vattnet.
Dessutom så var Vile tvungen att pröva sina nya strandleksaker - De funkade fint, vi gjorde både en fisk o en båt o räffsade sanden fin.

Kvällen blir nog lugn, kanske lite god mat & vin? Vi får se.

Ha en härlig lördagskväll på er!



Igår..BVC, Shopping, Kalas! Idag...Cool förmiddag, middag ikväll :-)

Igår var ytterligare en rätt stressad dag, förstår inte varför det alltid blir så, jag måste ha fel upplägg på livet, eller? Kanske är jag en evig tidsoptimist? Det måste bli ändring på detta i vilket fall som helst.
Tips & goda råd för ett lugnare liv mottages gladeligen.

Igår var vi på BVC, fick själv ringa dit o böna o be om att få en tid för vägning och mätning på Vile, tycker att det är lite märkligt att dom låter de gå nästan 2 månader emellan besöken. Vad vet jag kanske de ska vara så?
Nåväl, lillmys hade gått upp lite drygt 1kg och vuxit 1 cm. Skönt att få veta.

Numera har vi frångått enbart flaskmat och han äter både gröt o burkmat, detta verkar dock inte så populärt hos BVC, varje gång vi är där så känns de mer eller mindre som om jag blir "uppläxad" i hur jag ska mata  o med vad?
Koka lite fisk o koka lite kött o koka lite bla bla bla... är inte det mitt/vårt/ eget val, om jag/vi vill vara oekonomiska/lata burkmats föräldrar eller om vi vill att hela vår lägenhet ska lukta kattmat som jag tycker kokt fisk gör???
VS 

 

Dagen forsatte, som tröst sprang jag in på Home Company och beställde oss en stringhylla, kommer bli underbart fantastiskt fint, leveranstid ca 1 mån, så nu kan jag i lugn & ro spinna loss vad som ska ta plats i vår nya hylla.

Kolla in de olika snygga modellerna på www.string.se

På kvällen igår firade vi min faster Evas födelsedag, dock nämns inga siffor! Hon är i alla fall en jätte duktig kalas anordnare, alltid jättegod mat & ännu bätte tårta! Kul o träffa släkten dessutom!

Så idag har vi tagit det bara lugnt, varit hemma hela dagen, smet ut en liten promenad innan, mest för att Vile sover så mycket bättre ute. Frisk luft gör susen. tog rundan runt Dragsö, helt tomt både på folk o husvagnar, det var ett hösttecken för mig, vad säger ni, har ni höst känslor i kroppen?

Om en timme kommer min kollega Rebecca och hämtar upp mig, då ska vi ut och äta lite gott & prata tjejsnack! Det ska bli omottligt roligt, för det var längesedan vi sågs själva. Jag tror jag ska dricka lite vin. ett mustigt rött mmmm vad gott!

Får se  om jag är hemma till veckans Lyxfällan? 

Ha en skön kväll  


En häktisk dag är snart slut...

Oj vilken fart det varit hela dagen, dagen började vid 07.00, dagens 1:a vällingflaska serveras, Vile vägrar av nån nypåkommen anledning att somna om, undrar just om det beror på att tand nr 3 & 4 är på väg fram?
Nåväl vid halv 9 gav jag upp snurrandet i sängen, tog upp min unge!
Pussar sambon hejdå, han ska på konferens med jobbet, vilken lyx!!!

Frukost intag runt 10 tiden, gröt till Vile, macka & oboy till mig *mums*
Hopp i täningskläderna, iväg till Friskis&Svettis mamma/barn gympa.
Viles älskling Linnea var där idag, så han var duktig & satt fint på filten o visade hur stabil o stark han blivit sen de sågs sist ;-) Bra för mig, då jag ligger o kämpar på golvet med situps, armhävningar och inväntar att 6-packet på magen snart ska börja visa sig.*hmm*

Swish hem,ner i källaren, MÅSTE hitta gamla betyg o intyg. Fortare än fortast.
Ordningsmänniska som man är,efter 4 bananlådor hittade jag de jag behövde.
In i duschen, packa konken, blöjor, vårtservetter, sked, mat, flaska, leksaker, napp....
Hopp in i bilen, hem till Carin, invänta Idah som är dagens offer för saxen, klipp klipp... Klart!

Kroppkake middag väntar hos mamma & pappa, ska erkänna att jag inte ens äter kroppkakor, men mamma har alltid ett "ess" i bakfickan så jag fick kycklingrullar istället,bra tyckte de andra som fick fler kroppisar att dela på!

Därefter fick lillebror & hans sambo sig en match i plock i pinn! För er som inte vet sen innan så var jag mästare på spelet när jag var i Norge. När jag inte packade sill så spelade vi antingen plock i pinn eller skip bo...

Vile börjar tappa tålamodet, bara att samla ihop o tacka för oss. Det är NU tålamodet ska prövas, då pappa/morfar drabbas av seperationsångerst, varje gång är det lika dant. Efter mycket om och men så är alla dörrar stängda i bilen o vi kan susa hem.

Nu ska jag bara få en sista grej uträttad, leverans av lampan jag har på blocket. Vilket visade sig vara väldigt enkelt, köparen bode nämligen i huset  brevid vårt                                                                    

Nu är det bara renskinn, utekrukor, babybjörn och hoppgunga kvar. Intresserad någon?? 



Vile sover, jag med snart. Nattis på er läsare.





Välkommen till min nya blogg!

 Hej & Välkomna till min blogg!

Jag har under ett tag funderat på om jag är en bloggare och nu bestämt mig för att prova!
Har ju funderat på vad jag ska skriva om, är jag tillräkligt rolig & intressant för att få några läsare??

Men jag håller hoppet uppe då mina kollegor tyckte att du måste börja blogga nu när du inte ska vara på jobbet på så länge... Som ni ser har jag blivit mamma :-)

Tydligen har jag ett visst underhålls värde på fika rasterna på jobbet, då jag som person är rätt impulsiv och frammåt... detta kan ibland leda till oanade roligheter...


Lite snabbfakta om mig:

Karlskronatjej
Närmare 40 än 20
Har rest jorden runt
Sambo
Blev världens lyckligaste den 17 januari, då Vile kom ut i vida världen
Är utbildad frisör
Jobbar på en HR avdelning till vardags
Nu jobbar jag hemma, har aldrig förstått varför det heter föräldrarledig, finns det nått större jobb än att vara hemma med sitt barn? Jour dygnet runt, alla dagar.
Favoritfärger Ljusrosa,vit & äppelgrön
Samlar på Stelton termosar
Är extremt svag för design lampor
Inte så bra på matlagning,men jobbar på det


Hoppas ni vill följa med på resan som just börjat!





RSS 2.0